Θεοχάρης: «Η κυβέρνηση έδωσε περισσότερα από αυτά που περίμεναν οι εταίροι»

Θεοχάρης: «Η κυβέρνηση έδωσε περισσότερα από αυτά που περίμεναν οι εταίροι»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στη στρατηγική του να δίνει περισσότερα από αυτά που περίμεναν οι εταίροι, πιστεύοντας ότι θα έπαιρνε σε αντάλλαγμα το χρέος. Έτσι την ενθάρρυναν να παίρνει όλο και πιο σκληρά μέτρα και τώρα φαίνεται το αδιέξοδο» επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Alpha 98.9.

Πρόσθεσε δε πως «η κυβέρνηση πρέπει να βάλει μια τελεία σε αυτή τη λογική της διαπραγμάτευσης και να δώσει ένα καινούριο σχέδιο, ένα νέο όραμα στον ελληνικό λαό», ενώ υπενθυμίζοντας την επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε: «Είχα πει ότι ψηφίζοντας αυτά τα μέτρα, θα πάρουμε λιγότερα για το χρέος. Τώρα φαίνεται καθαρά η στρατηγική της Γερμανίας, η οποία είναι να δώσει το ελάχιστο δυνατόν επειδή δεν έχει άλλη δυνατότητα προεκλογικά. Έχω όμως την αίσθηση ότι και μετεκλογικά οι συσχετισμοί στη γερμανική βουλή δεν θα είναι ευνοϊκοί για τη χώρας μας».

«Στην πρόταση που έχω κάνει για το φορολογικό έδειξα ότι τα χρήματα από τη μείωση του αφορολόγητου, μια μεγάλη και σκληρή αλλαγή, μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη μείωση των φόρων στο 20% ώστε να προκληθεί ένα αναπτυξιακό σοκ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και την ίδια στιγμή να κόψουμε τα άδικα τεκμήρια που φορολογούν τους ανέργους».

Αναφερόμενος στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι «η αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων δε μπορεί να γίνει με περιορισμό των ελευθεριών διότι αυτό θα ήταν νίκη των τρομοκρατών πάνω στον δυτικό τρόπο ζωής. Στην ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης και της μετακίνησης. Πρέπει να αυξηθούν οι δυνατότητες των υπηρεσιών να αντιμετωπίζουν -και κυρίως να προλαμβάνουν- τέτοια γεγονότα αλλά δε φτάνει αυτό», τόνισε ο κ. Θεοχάρης και κατέληξε λέγοντας πως «οφείλουμε να ξαναδούμε τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή που μοιάζει να είναι η πηγή -τουλάχιστον σε συμβολικό και ιδεολογικό επίπεδο- όλων αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων».

(πηγή ΑΠΕ -ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή