Concordia Summit: Στόχος, η κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα

Concordia Summit: Στόχος, η κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ομιλία του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που θα αναφερθεί στο μέλλον της Ευρώπης, θα αρχίσουν σήμερα οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου του Concordia Summit. Το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Concordia, παράλληλα με τη σύνοδο του ΟΗΕ κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών και κυβερνήσεων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων, έχει στόχο να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα ώστε σε συνεργασία με κράτη και διεθνείς οργανισμούς να δώσει λύσεις στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και η επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030 με τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, θέματα στα οποία εστιάζει και η σύνοδος της Αθήνας. Σήμερα θα μιλήσει επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Καλωσορίζοντας χθες όσους μετέχουν στη συνδιάσκεψη, οι συνιδρυτές του Concordia Νικ. Λογοθέτης και Μάθιου Σουίφτ επισήμαναν τη σημασία της ανάπτυξης συμμαχιών μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Μεταξύ άλλων, χθες μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, στο τραπέζι με θέμα τις τοπικές συνεργασίες για την Υγεία και την Παιδεία, ο πρόεδρος της Coca-Cola Μούχταρ Κεντ, ο πρόεδρος του «Τιτάν» Δημ. Παπαλεξόπουλος, η υπεύθυνη του προγράμματος του ΟΗΕ για τις γυναίκες Μαρία Νοέλ Βάεζα, ο πρώην πρόεδρος της Λετονίας Βάλντις Ζάτλερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή