Ερώτηση στη Βουλή από τον Στ. Θεοδωράκη

Ερώτηση στη Βουλή από τον Στ. Θεοδωράκη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση εάν γνωρίζει τις φημολογούμενες παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών, οι οποίοι αναζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς ο κ. Στ. Θεοδωράκης, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή. «Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει αρνηθεί παρόμοιες κατηγορίες ως γενικότητες και φημολογίες, αλλά το ζήτημα φαίνεται πλέον να γίνεται πολύ σοβαρό για την εθνική μας αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. Αφορμή για τη γραπτή παρέμβαση του Ποταμιού στάθηκε μια καταγγελία της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία «ομάδα άγνωστων μασκοφόρων οδήγησε στα σύνορα και παρέδωσε στις τουρκικές αρχές τον Τούρκο αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο Murat Capan. Στο μέτρο που ισχύει, «η πράξη αυτή από μόνη της είναι κραυγαλέα παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου», επισημαίνει το Ποτάμι.

Και βάσει αυτών των πληροφοριών ο κ. Θεοδωράκης ζητεί από τους κ. Ν. Κοτζιά, Ν. Παρασκευόπουλο, Ν. Τόσκα και Γ. Μουζάλα να απαντήσουν, πρώτον, αν «αληθεύουν οι καταγγελίες της ΕΕΔΑ» και, δεύτερον, αν γενικότερα «έχουν δοθεί εντολές σε “ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο” για την άμεση επαναπροώθηση Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή