Σήμα γενναίων μεταρρυθμίσεων από Μητσοτάκη

Σήμα γενναίων μεταρρυθμίσεων από Μητσοτάκη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή κυβέρνηση λόγω ιδεοληψίας δεν μπορεί και δεν είναι στην πράξη δεσμευμένη στις δομικές αλλαγές του προγράμματος διάσωσης». Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διήμερη Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Concordia, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Βασικό μέλημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδείξει την ανάγκη προώθησης των δομικών μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για τη χώρα, εκπέμποντας παράλληλα σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας τόσο προς τους Ευρωπαίους εταίρους όσο και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέταξε για μία ακόμη φορά τη βούληση για διαρθρωτικές αλλαγές ως βασικό συστατικό επιτυχίας και ως μία καίρια διαχωριστική γραμμή της δικής του πολιτικής σε σχέση με την κυβερνητική. Το εν λόγω μάλιστα αφήγημα, άμεσα συνδεδεμένο με την αξιοπιστία, το θεωρεί προϋπόθεση και για μία μελλοντική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που μπορεί να φέρει μία καλύτερη συμφωνία για τη χώρα.

«Μόνο τότε, θα μπορούσε να διαπραγματευτούμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία, όχι μόνο σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά κυρίως για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που αφορούν στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος», ήταν η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη που μαρτυρεί τις εν λόγω προθέσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διασαφηνίζοντας τι εννοεί όταν λέει μεταρρυθμίσεις, είπε πως αυτές δεν αφορούν μόνο τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, αλλά έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και τη διαρκή μετεκπαίδευση, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν τα απαραίτητα προσόντα να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές προκλήσεις.

Οσον αφορά στο μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου, εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, η εσωστρέφεια που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ, αλλά και το Brexit, θα δώσουν –μετά και τις γερμανικές εκλογές– την απαραίτητη ώθηση για να κινηθούμε μπροστά όσον αφορά στο ευρωπαϊκό πρότζεκτ».

Πιστός στη ρητορική που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στους πιστωτές που δεν τήρησαν όσα συμφώνησαν το 2012 για το χρέος. Δεν παρέλειψε όμως να εξαπολύσει τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας πως το χρέος «έχει γίνει μη βιώσιμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στον κυβερνητικό «ομόλογό» του που ανέφερε πως διαφαίνονται «μεγάλες δυνατότητες» στον ορίζοντα, συνέχισε στη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία «ενώ οι Ελληνες αδυνατούν να πληρώσουν εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες», επαναλαμβάνοντας πως «η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια την κοινωνία να στενάζει».

Την ίδια ώρα στην Πειραιώς, θεωρώντας κομβικής σημασίας την ενασχόληση με θέματα καθημερινότητας που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών, συνεχίζουν το man to man με ανακοινώσεις ανά τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ν.Δ. καυτηρίασε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας, την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό, που από 8 σήμερα, αναμένεται να φτάσουν τα 38.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή