Επίθεση Γαβρόγλου σε Μητσοτάκη για την Παιδεία

Επίθεση Γαβρόγλου σε Μητσοτάκη για την Παιδεία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λυπάμαι που ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει έναν λάθος αγώνα σε ένα λάθος γήπεδο. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σχέδιο Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ. Γαβρόγλου εκτίμησε ότι οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αποκαλύπτουν την ευθεία ιδεολογική ταύτισή του με τους Θεσμούς».

«Ακριβώς τα ίδια ακούγαμε και αντιμετωπίσαμε στη διαπραγμάτευσή μας με τους Θεσμούς. Τουλάχιστον αυτούς τους πείσαμε», σχολιάζει ο κ. Γαβρόγλου.

«Είναι δυνατόν να υπερασπίζεται έναν νόμο που ήταν προϊόν κομματικών μαγειρεμάτων και στην πράξη όχι μόνο απέτυχε, αλλά όλοι θυμόμαστε ότι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην πανεπιστημιακή κοινότητα; Δεν με εκπλήσσει η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη, αφού δημοσίως έχει αποκαλέσει «πελάτες» μαθητές και φοιτητές, αποκαλύπτοντας το στυγνό νεοφιλελεύθερο πρότυπο για την εκπαίδευση. Εμείς υπερασπιζόμαστε τη γνώση ως κοινωνικό αγαθό. Δεν χωρίζουμε τους νέους σε «πελάτες» και μη», αναφέρει εν συνεχεία ο υπουργός.

«Επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια που ο νόμος Διαμαντοπούλου τσαλάκωσε και γι’ αυτό κυρίως απέτυχε.

Το Σχέδιο Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που βρίσκεται σε διαβούλευση, όχι μόνο δεν αποτελεί οπισθοδρόμηση, αλλά θεσπίζει κανόνες λειτουργίας, διαφάνειας και κυρίως ποιότητας, η έλλειψη των οποίων τα τελευταία χρόνια στραγγάλισε την ακαδημαϊκή κοινότητα", επισημαίνει ο κ. Γαβρόγλου.

Νωρίτερα, κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, εξαπέλυσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «μίσος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο κρύβεται η αγωνιώδης προσπάθεια του να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» και τον εγκαλεί πως δεν θέλει απαλλαγή των των μεταπτυχιακών φοιτητών από τα δίδακτρα.

Αναλυτικά: 

«Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καταδεικνύουν πως ο επικεφαλής της ΝΔ έχει επιλέξει τον ρόλο του γραφείου τύπου του ΔΝΤ.  Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του εκπροσώπου του Ταμείου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να αποκαλέσει “οπισθοδρόμηση” τον εκδημοκρατισμό των πανεπιστημίων, όπως και την απαλλαγή των μεταπτυχιακών φοιτητών από τα δίδακτρα.

Πίσω από το μίσος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο κρύβεται η αγωνιώδης προσπάθεια του να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, είναι θλιβερό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πουλάει τα ξέφτια της Μ. Θάτσερ ως όραμα για το πανεπιστήμιο. Η γνώση και η επιστήμη είναι κοινωνικά αγαθά, όχι εμπορεύματα για τα πανέρια». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή