ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Εξεταστική για την Υγεία κατέθεσε ο κ. Μαρτίνης

Στην Εξεταστική για την Υγεία κατέθεσε ο κ. Μαρτίνης

Τους ισχυρισμούς που διατύπωσε και προσφάτως σε συνέντευξή του εμπλέκοντας στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» παρελθόντες υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε χθες στη νεοσυσταθείσα εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης. «Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του “Ντυνάν” και ο κ. Γεωργιάδης μας έριξε μέσα και τον σφράγισε καλά», υποστήριξε στη μαρτυρική του κατάθεση ο κ. Μαρτίνης, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει κριθεί προφυλακιστέος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση. Ειδικώς μάλιστα για τον κ. Λοβέρδο, υποστήριξε ότι «στην αντιδικία του νοσοκομείου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο υπουργός πήρε το μέρος του τελευταίου» ζητώντας από τον ίδιον να αποσύρει τις μηνύσεις εναντίον του.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, όπως ήταν αναμενόμενο, έγιναν προϊόν εκμετάλλευσης από τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι δήλωναν δικαιωμένοι για τις καταγγελίες τους περί μεθόδευσης των προηγούμενων κυβερνήσεων προκειμένου το «Ερρίκος Ντυνάν» να καταλήξει στην Τράπεζα Πειραιώς.

Εντελώς διαφορετική άποψη εξέφραζαν τα μέλη της αντιπολίτευσης, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επιμένουν ότι η κατάθεση Μαρτίνη επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση αφορά την υπόθεση χρεών μιας ιδιωτικής εταιρείας προς μια τράπεζα και ότι το μόνο που χρήζει διερεύνησης είναι τα 4,5 εκατ. ευρώ χρεών του «Ντυνάν» στο Δημόσιο που αποκρύφθηκαν στον πλειστηριασμό πώλησης του νοσοκομείου.