Τσίπρας: «Εξαιρετικό το αποτέλεσμα του φίλου Κόρμπιν»

Τσίπρας: «Εξαιρετικό το αποτέλεσμα του φίλου Κόρμπιν»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρία tweets στον προσωπικό του λογαριασμό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  σχολίασε το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών.

Προσπαθώντας να δώσει την δική του ερμηνεία για τα αποτελέσματα, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στις δημοσκοπήσεις, καθώς πριν δύο μήνες αναδείκνυαν μία συντριβή των Εργατικών. Συνέχισε αναρτώντας ότι στις εκλογές αποφασίζουν οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι νέοι, κάτι που αφορά άμεσα τον Πρωθυπουργό, καθώς έχει επαναλάβει σε δίαφορες περιπτώσεις πως η ατζέντα της κυβέρνησής του, στοχεύει τους νέους.

Σημείωσε τον ορισμό εξαιρετικό για το αποτέλεσμα των Εργατικών, ενώ χαρακτήρισε τον Jeremy Corbyn φίλο, θέλοντας να τονίσει την κοινή ιδεολογική τους τοποθέτηση.

«Η Αριστερά που τολμά μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους λαούς» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και  κλείνοντας επιτέθηκε στους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και στον δεξιό λαϊκισμό αποδίδοντας την ήττα στα ποσοστά της Μέι σε μία συνολικά ιδεολογική ήττα του νεοφιλελευθερισμού.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του Πρωθυπουργού:

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή