O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-Βουλγαρίας

O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-Βουλγαρίας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρακολούθησε μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Krasimir Karakachanov, την κοινή άσκηση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας, μεταξύ της Ζ’ ΜΑΚ και του 2ου Τάγματος των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, η οποία έλαβε χώρα στη νότια Βουλγαρία.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τον Βούλγαρο ομόλογο του, τον αρχηγό των Ειδικών Δυνάμεων και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών για το σχεδιασμό της άσκησης, και συνεχάρη τα στελέχη των δύο στρατών και τους στρατιώτες που την πραγματοποίησαν. Επιπλέον, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές, τα ΜΜΕ, τους δημάρχους και τους πολίτες που την παρακολούθησαν.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμένος δήλωσε:

«Με επίκεντρο τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ των Βαλκανίων προς τα βόρεια και με την Κύπρο, το Ισραήλ και τις χώρες του αραβικού κόσμου που είναι εναντίον της τρομοκρατίας, προς τα νότια θα δημιουργήσουμε έναν ισχυρό άξονα σταθερότητας, έναν άξονα ασφάλειας.Είμαστε υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και το πολιτικό μήνυμα που στέλνουμε από κοινού είναι ότι η Ευρώπη είναι ασφαλής. Πρέπει όμως να καταλάβει και η Κεντρική Ευρώπη, ότι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται ανάπτυξη, γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τον μεγάλο αμυντικό προϋπολογισμό της Ελλάδας, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «αν είχαμε τόσους καλούς γείτονες όσο η Βουλγαρία δεν θα χρειαζόταν να είχαμε τόσο υψηλό ποσοστό επί του προϋπολογισμού μας, αλλά δεν μας αγαπούν πολλοί γύρω από τη γειτονιά μας», τονίζοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι σαν χώρα να έχουμε έναν τόσο μεγάλο προϋπολογισμό και ιδίως μέσα σε μία αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή παρά την οικονομική κρίση». 

          

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή