Πολιτικούς τριγμούς προκαλεί το πλοίο με τα λαθραία στα Χανιά

Πολιτικούς τριγμούς προκαλεί το πλοίο με τα λαθραία στα Χανιά

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονο ενδιαφέρον αλλά και πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η υπόθεση του ουκρανικού αλιευτικού το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και επτά μήνες στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το εν λόγω πλοίο ερευνάται από τις λιμενικές, τελωνειακές και εισαγγελικές αρχές σχετικά με τα συσκευασμένα τσιγάρα που βρέθηκαν σε μεγάλες ποσότητες στα αμπάρια του και τα οποία και παραπέμπουν κατά πάσα πιθανότητα σε λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού.

Η υπόθεση αυτή, για την οποία διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, αποκτά πολιτικές προεκτάσεις καθώς το αλιευτικό, το οποίο φέρει σημαία Ουκρανίας, φέρεται να μετέφερε τσιγάρα με την ετικέτα της ελληνικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, η οποία από το 2013 ανήκει στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Το ζήτημα έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί έντονα τη Βουλή, καθώς ύστερα από σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης οι συναρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης καλούνται να τοποθετηθούν σχετικά με την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή