ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύση στο Eurogroup της Πέμπτης βλέπει η Γεροβασίλη

lysi-sto-eurogroup-tis-pemptis-vlepei-i-gerovasili-2194589

Την εκτίμηση ότι θα δοθεί λύση στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης έκανε η η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η κ. Γεροβασίλη, δήλωσε:    «Το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε» πρόσθεσε «είναι να δίνει με σαφήνεια ένα πρόγραμμα μέτρων ελάφρυνσης. προκειμένου στη συνέχεια να υπάρχει συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι, πέρα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, «να δοθεί στην ελληνική οικονομία ένας δημοσιονομικός χώρος, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει μια πολιτική η οποία θα είναι αυτή του δικού μας προγράμματος και έξοδος της χώρας από την επιτροπεία»

Σημείωσε ακόμα ότι στόχος της ΝΔ είναι η συρρίκνωση του κράτους και η εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα.

«Η δική μας πολιτική είναι στον αντίποδα όλης αυτής της λογικής. Μείωση του κόστους του Δημοσίου επιδιώκουμε και εμείς, αλλά όχι με την οριζόντια μείωση του δημόσιου τομέα, αλλά μέσω της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και άλλων διαχρονικών παθογενειών, με τους εργαζόμενους στις θέσεις τους» τόνισε η αρμόδια υπουργός. Αναφερόμενη στο θέμα των συμβασιούχων εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του ζητήματος για εργαζομένους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)