Συγχαρητήρια Πρ. Παυλόπουλου στον Μ. Γλέζο

Συγχαρητήρια Πρ. Παυλόπουλου στον Μ. Γλέζο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εύσημα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη στάση του το περασμένο Σάββατο στο Δίστομο, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη Πέτερ Σόοφ να καταθέσει στεφάνι στη διάρκεια της τελετής μνήμης του Δήμου Διστόμου για τους εκατοντάδες σφαγιασθέντες από τους ναζί, έλαβε ο Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γλέζο και τον συνεχάρη για τη στάση του: «Μανώλη, για πολλοστή φορά έδειξες πώς φέρονται οι γνήσιοι εκφραστές της Εθνικής Αντίστασης», φέρεται να του είπε.

Ο κ. Γλέζος, πάντως, δεν άφησε αναπάντητες τις αιτιάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία νωρίτερα, με ανάρτησή της στο Facebook, τον είχε περίπου κατηγορήσει ότι έβαλε «ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων», ενώ την ίδια ώρα υποστήριξε ότι η ίδια έκανε «το αυτονόητο για όλους τους Ελληνες» και ότι ο Γερμανός διπλωμάτης το κατάλαβε και «έκανε πίσω».

Αιχμηρή απάντηση

Η απάντηση του κ. Γλέζου ήταν αιχμηρή, και χωρίς περιστροφές κατηγορεί την τέως πρόεδρο της Βουλής ότι τα κάνει όλα για την αυτοπροβολή της. Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορείται ότι όλα όσα έκανε –ειδικά εφόσον εξέφρασε τη συμφωνία της με κείμενο στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας που επιτίθεται σφόδρα στον Μανώλη Γλέζο– «είχαν τελικά κίνητρο αυτοπροβολής». Προστίθεται, μάλιστα, ότι «η πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο, μετά τα γεγονότα που προκάλεσε». Το ίδιο κείμενο μάλιστα κατηγορεί την κ. Κωνσταντοπούλου για «απόψεις à la carte», καθώς υπενθυμίζει ότι ως πρόεδρος της Βουλής η κ. Κωνσταντοπούλου στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 είχε παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης της Μεγαλόπολης και τότε είχε δεχθεί τόσο την κατάθεση στεφάνου από το επίσημο γερμανικό κράτος όσο και την από μικροφώνου ομιλία του εκπροσώπου της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου το περασμένο Σάββατο επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι. Ο κ. Γλέζος, όμως, την αγνόησε και επενέβη παίρνοντας από το χέρι τον κ. Σόοφ οδηγώντας τον στο μνημείο για να μπορέσει να καταθέσει το στεφάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή