Στη Βουλή από Λοβέρδο η υπόθεση με το ουκρανικό πλοίο

Στη Βουλή από Λοβέρδο η υπόθεση με το ουκρανικό πλοίο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος την υπόθεση του ουκρανικού αλιευτικού πλοίου που παραμένει εδώ και επτά μήνες ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, έμφορτο με μεγάλο αριθμό κιβωτίων με λαθραία τσιγάρα. Ο κ. Λοβέρδος απευθύνει την ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Ειδικότερα, ρωτάει τον κ. Κουρουμπλή σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι λιμενικές αρχές και γιατί το συγκεκριμένο πλοίο παραμένει για τόσο μεγάλο διάστημα στο λιμάνι της Παλαιοχώρας, καθώς και γιατί δεν έχει δεσμευθεί ή κατασχεθεί το φορτίο. Ρωτάει τον κ. Τσακαλώτο ποιων εταιρειών προϊόντα βρέθηκαν μέσα στο πλοίο, αν υπάρχουν και σε ποια ποσότητα τσιγάρα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ στο συγκεκριμένο πλοίο, αν η υπόθεση αφορά λαθρεμπόριο και αν ναι σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι τελωνειακές αρχές. Ρωτάει, τέλος, τον κ. Κοντονή σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές σε σχέση με την υπόθεση.

Στα αμπάρια του ουκρανικού αλιευτικού έχουν εντοπισθεί δέκα εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα και, ενώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η δέσμευση ύποπτων φορτίων είναι ζήτημα λίγων ημερών, στη συγκεκριμένη υπόθεση η εκκρεμότητα παρατείνεται για μήνες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων έχει αναλάβει την προανακριτική έρευνα, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή όχι του φορτίου των τσιγάρων, καθώς και ποιος είναι ο πραγματικός αποδέκτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή