Συνεργασία σε θέματα άμυνας με Γερμανία

Συνεργασία σε θέματα άμυνας με Γερμανία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας, Φόλκερ Βίκερ, υποδέχθηκε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, με τον οποίο είχαν εκτενείς συζητήσεις για το νέο περιβάλλον ασφαλείας και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δύο στρατιωτικοί συζήτησαν ιδιαιτέρως για το ζήτημα των συνεκπαιδεύσεων ειδικών δυνάμεων, κάτι το οποίο η Ελλάδα αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, όπως φαίνεται από την τακτική παρουσία κυρίως αμερικανικών και όχι μόνο, σχετικών σωμάτων. Οι κ. Αποστολάκης και Βίκερ μίλησαν, επίσης, για τη νατοϊκή δράση στο Αιγαίο αλλά και την επιχείρηση «Sophia» στη Μεσόγειο. Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε τη γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, έθεσε το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, περιέγραψε τις ελληνικές πρωτοβουλίες για στρατιωτική συνεργασία με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, έθεσε υπόψη του κ. Βίκερ τις δυνατότητες συνεργασίας των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ), αλλά και τη χρήση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στη θαλάσσια ασφάλεια. Ο κ. Βίκερ εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, περιγράφοντας την Ελλάδα ως έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο ευρωατλαντικό σύμμαχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή