ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: «Το πρόβλημα με το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να επιλυθεί»

Μοσκοβισί: «Το πρόβλημα με το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να επιλυθεί»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως το θέμα που τέθηκε για τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, θα επιλυθεί και ότι θα συνεχίσει να συζητά το θέμα με την Ισπανία -που ήταν και η μία από τις τρεις χώρες που το έθεσαν- κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα.

«Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί. Δεν θα πρέπει να το δραματοποιούμε. Η εκταμίευση θα λάβει χώρα και ταυτόχρονα θα βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Το Eurogroup ίσως μπλοκάρει τη δόση των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα εάν η χώρα δεν δώσει ασυλία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος.

«Εάν δεν υπάρξει οριστική λύση για την κατάσταση αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, το Eurogroup θα μπλοκάρει την πληρωμή», δήλωσε ο ντε Γκίντος στο Λουξεμβούργο.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε ότι η εκταμίευση θα προχωρήσει καθώς αξιολογείται η πρόοδος για το θέμα των στελεχών αυτών και ότι είναι αισιόδοξος για μια γρήγορη λύση.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)