Βουλή: Τροπολογία για τον ΔΕΣΦΑ

Βουλή: Τροπολογία για τον ΔΕΣΦΑ

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τροποποίηση διατάξεων που αναφέρονται στο Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ) και τον επανακαθορισμό των κατηγοριών υποψηφίων επενδυτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που θα διενεργηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των μετοχών που κατέχει η ΔΕΠΑ ΑΕ επί του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Με την τροπολογία, οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να είναι (πέραν των πιστοποιημένων Διαχειριστών του Συστήματος Μεταφοράς και των κοινοπραξιών, που ήδη προβλέπεται) νομικά πρόσωπα, τα οποία ελέγχονται αποκλειστικά από πιστοποιημένο Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς ή έχουν τον άμεσο αποκλειστικό έλεγχο τέτοιου Διαχειριστή Συστήματος ή ελέγχονται αποκλειστικά από νομικό πρόσωπο που έχει τον άμεσο αποκλειστικό έλεγχο τέτοιου Διαχειριστή Συστήματος.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή