Ο ελληνικός λαός, μόνιμο υποζύγιο σύμφωνα με το ΚΚΕ

Ο ελληνικός λαός, μόνιμο υποζύγιο σύμφωνα με το ΚΚΕ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανευ νοήματος απεδείχθη και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γραμματέα του ΚΚΕ, καθώς ουδείς βέβαια περίμενε ο Δημήτρης Κουτσούμπας να υιοθετήσει οποιοδήποτε από τα επιχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, από καμιά εξέλιξη με τους εταίρους μέσα σ’ αυτή την κατάσταση», είπε εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει, άρα η πάλη του είναι η μόνη διέξοδος και δεν πρέπει κανείς μας να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης. Η όποια ανάπτυξη, αν έρθει, όχι μόνον θα είναι αναιμική, αλλά θα αφορά μόνον κάποιους τομείς της οικονομίας και συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι θα μεγαλώνουν την κερδοφορία τους εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους και ο ελληνικός λαός πάλι θα είναι το μόνιμο υποζύγιο, ματώνοντας για τα πλεονάσματα και για τα κέρδη των λίγων».

«Αυτό είναι το δάσος και δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο, καθώς τα όποια μεγάλα λόγια περί δήθεν ανάπτυξης δεν θα φέρουν τέλος στη μεγάλη ανεργία και στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Κουτσούμπας, τόσο στη διάρκεια της συνάντησης όσο και στις δηλώσεις του, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ. «Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και απ’ αυτό δεν πρέπει να φύγουμε», είπε και τόνισε ότι πάγιος στόχος της χώρας θα πρέπει να είναι «μία Κύπρος ενιαία, ένα κράτος και όχι δύο, μία ιθαγένεια και μία διεθνής προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες», ενώ χαρακτήρισε καθοριστικό στις επικείμενες διαπραγματεύσεις «να αναφέρονται ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και η κατάργηση του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή