Σταϊκούρας: Πάνω από 5 δισ. ευρώ το κόστος της διαπραγμάτευσης

Σταϊκούρας: Πάνω από 5 δισ. ευρώ το κόστος της διαπραγμάτευσης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι θετική έκβαση, αλλά η καθυστέρηση στο κλείσιμο κόστισε στην οικονομία πάνω από 5 δισεκ. ευρώ και νέα μέτρα λιτότητας θα ισχύσουν έως το 2022» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Παράλληλα» πρόσθεσε πως  «η κυβέρνηση δεν έτυχε μέτρα για το χρέος ούτε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ τόνισε – ενόψει της συζήτησης για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – πως αν η κυβέρνηση ήταν συνεπής θα είχε λάβει από το τρέχον πρόγραμμα 22,9 δισεκ. ευρώ και έχει λάβει μόλις τα 8,5 δισεκ., εκ των οποίων στην πραγματική οικονομία θα κατευθυνθούν μόλις 1,6 δισεκατομμύρια.

Ο πρώην υπουργός έθεσε ακόμα ως προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης να «τρέξει» τις διαρθρωτικές αλλαγές, και εκτίμησε ότι μπορεί να αλλάξει το μείγμα πολιτικής – στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος – με λελογισμένες μειώσεις φορολογικών συντελεστών και άμεση ενίσχυση της ρευστότητας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή