Στο «κόκκινο» η ένταση για Π. Καμμένο

Στο «κόκκινο» η ένταση για Π. Καμμένο

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει το θέμα της επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου με τον καταδικασθέντα για την υπόθεση του «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη. Εμμεση αναφορά στην υπόθεση έκανε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για δέσμευση της κυβέρνησης να μη συγκαλύψει τίποτα, ιδίως όταν πρόκειται «για εγκληματικές ενέργειες που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και μας αφήνουν όλους εμβρόντητους, όπως η άθλια υπόθεση του “Noor 1” με τους δύο τόνους ηρωίνης και τους μυστηριώδεις ταυτόχρονους θανάτους πολλών εκ των κρίσιμων μαρτύρων της υπόθεσης». Οπως προσέθεσε, «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις». Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι, εν μέσω συνεχιζόμενων αποκαλύψεων, η κυβερνητική ηγεσία επιλέγει για την ώρα να παράσχει κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο, ενώ η κεντρική κυβερνητική γραμμή είναι ότι ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει εκκινεί από την ανησυχία κάποιων για τις αποκαλύψεις που μπορεί να έρθουν από την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης.

Το θέμα της επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον ισοβίτη, πάντως, αποτέλεσε και χθες αφορμή για να ανεβούν στη Βουλή πολύ υψηλά οι συγκρουσιακοί τόνοι κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, έπειτα από σχετική αναφορά του κ. Αδ. Γεωργιάδη, ουσιαστικά παραδέχθηκε την ύπαρξη αυτής της επικοινωνίας, καλύπτοντας απολύτως τον κ. Καμμένο, καθώς είπε πως το μείζον ζήτημα είναι η αποκάλυψη της αλήθειας για μια υπόθεση η οποία αφορά δύο τόνους ηρωίνης. «Ακόμα και παρατύπως να ενήργησε, η ενθάρρυνση να μάθουμε την αλήθεια από έναν υπουργό της κυβέρνησης προς έναν ισοβίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί ισόβια γι’ αυτήν την πράξη, είναι κάτι το οποίο δεν μπορείτε να το χαρακτηρίσετε a priori αρνητικό. Είναι κάτι το οποίο λειτουργεί προς αποκάλυψη της αλήθειας», είπε ο κ. Κοντονής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μιλούσαν όχι για απλή παρατυπία, αλλά για εξωθεσμική παρέμβαση ενός εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας.

Υψηλοί τόνοι

Οι τόνοι, κατόπιν τούτου, ανέβηκαν κατακόρυφα, με τον κ. Κοντονή να δίνει προσωρινό τέλος στην αντιπαράθεση, διαφοροποιώντας αισθητά την αρχική του τοποθέτηση, αφού έκανε αυτήν τη φορά λόγο για αγνώστου περιεχομένου τηλεφωνική συνδιάλεξη: «Ορισμένες συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν δεν ξέρω και αν είναι αληθείς, δεν ξέρω και αν είναι συρραφή, δεν ξέρω σε τι χρόνους έχουν γίνει, διότι αυτά δεν τα ξέρει κανείς», είπε χαρακτηριστικά, για να επαναλάβει σε άλλο σημείο: «Εχουμε δημοσίευση κάποιων διαλόγων. Ξέρετε εσείς αν αυτοί οι διάλογοι έχουν συνέχεια ή είναι προϊόν συρραφής ή αν ακόμα υπάρχει και παρεμβολή; Κανένας δεν το γνωρίζει. Ξέρετε αν έγιναν και σε ποιον χρόνο; Κανένας δεν το γνωρίζει. Γίνεται έρευνα; Γίνεται έρευνα. Γιατί, λοιπόν, σηκώνεται όλη αυτή η κατάσταση;».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του (ΣΚΑΪ), τόνισε ότι «δεν νοείται να μιλάει εν ενεργεία υπουργός με ισοβίτη», προσθέτοντας ότι «προφανώς το θέμα θα φτάσει στη Βουλή». Εξέφρασε, επιπλέον, την άποψη ότι «ο πρωθυπουργός έχει και αυτός ευθύνες αν συγκαλύψει τον Πάνο Καμμένο. Ο συγκαλύπτων σε ποινικά αδικήματα έχει και αυτός ποινικές ευθύνες». Για «ποινικώς κολάσιμη πράξη» έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης και σε σχέση με το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και εμφανίζει τον κ. Καμμένο στη θέση του συγκυβερνήτη πολεμικού ελικοπτέρου. «Με αυτή την πράξη του ο κ. Καμμένος έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και υλικό του στρατού», τόνισε. Στο θέμα παρενέβη με δήλωσή του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε ότι «τα ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού δεν είναι παιχνιδάκια στα χέρια του εκάστοτε κυβερνώντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή