Μετωπική με επίκεντρο τον Π. Καμμένο

Μετωπική με επίκεντρο τον Π. Καμμένο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο μεταφέρθηκε χθες η δριμεία πολιτική σύγκρουση που έχει εκδηλωθεί με επίκεντρο την επικοινωνία του κ. Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε να απαντήσει στη Ν.Δ., καθιστώντας σαφές ότι παρέχεται πλήρης πολιτική κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Οι τόνοι ανέβηκαν χθες κατακόρυφα, με τη Ν.Δ. να κάνει λόγο για «αγωνία και πανικό του κ. Τσίπρα» και το Μαξίμου να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του κ. Καμμένου.

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;». Το ερώτημα που διατύπωσε δημοσίως χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, πυροδότησε τον νέο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης. Δεν έμεινε αμφιβολία ότι το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει πλήρως τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καταγγέλλοντας, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και μεθοδευμένη στοχοποίηση του κ. Καμμένου.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Κικίλια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να κάνει λόγο για «μείζον πολιτικό θέμα για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας». Αναφορικά με την επικοινωνία με τον κατάδικο κρατούμενο, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναρωτήθηκε «τι έχει να πει ένας υπουργός Εθνικής Αμυνας σε έναν κατάδικο για ναρκωτικά;». Ανέφερε, επίσης, ότι, όπως αποκαλύφθηκε, «ο κ. Καμμένος, κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος πολεμικά ελικόπτερα. Θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό για το οποίο έχουν πληρώσει οι Ελληνες φορολογούμενοι».

Η απάντηση στον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε απευθείας από το γραφείο του κ. Τσίπρα, καθιστώντας σαφές ότι η απάντηση στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο είναι καταφατική και ότι το Μαξίμου παρέχει πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τις κινήσεις και τις επιλογές του. Μάλιστα, τα όσα τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλονται αναφορικά με την υπόθεση του «Noor 1» αποδίδονται από την κυβερνητική ηγεσία σε προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση, εναποθέτοντας τις ελπίδες της «σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα». Και αφού γίνεται λόγος για μεθοδευμένη στοχοποίηση του κ. Καμμένου, από το γραφείο του πρωθυπουργού ρωτούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη Ν.Δ., γιατί δεν μιλούν με ονόματα και μήπως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού», ο οποίος, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, απλώς προέτρεψε «όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη». Κάλεσαν, τέλος, τη Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Καμμένου, ώστε στη Βουλή να «υποχρεωθούν όλοι να μιλήσουν με ονόματα».

Απάντηση Ν.Δ.

«Οσο και να φοβούνται, όλα θα έρθουν στο φως», ήταν η απάντηση της Ν.Δ., που έκανε αναφορά σε «αγωνία και πανικό του κ. Τσίπρα να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της επικοινωνίας του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη κρατούμενο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων (ρ/σ Παραπολιτικά) ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής γνώριζε την επικοινωνία και προανήγγειλε παρεμβάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή