Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε και τους συμβασιούχους

Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε και τους συμβασιούχους

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εμπόριο ελπίδας και πολιτική κοροϊδία «στην πλάτη» εργαζομένων από την κυβέρνηση, που, όμως, δεν νομιμοποιεί τις εικόνες ντροπής με τα σκουπίδια που κάνουν τον γύρο του κόσμου, κάνει λόγο η Ν.Δ. Για την Πειραιώς η κυβέρνηση ευθύνεται πλήρως για το αδιέξοδο με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, παρότι είχε λάβει εγκαίρως προειδοποιήσεις ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων «από το παράθυρο» ήταν αντίθετες στο Σύνταγμα. «Ο κ. Τσίπρας, μαζί με όλους τους Ελληνες, εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕ-ΟΤΑ», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό «δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια».

Η Ν.Δ. επιρρίπτει «βαρύτατες ευθύνες» στην κυβέρνηση και στον Πάνο Σκουρλέτη για την πολιτική επένδυση που επεδίωξαν με θύματα εργαζομένους και ζητεί λύση. «Ενεχείρισαν τις ελπίδες των ανθρώπων, τους κορόιδεψαν», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και δηλώνοντας την καταδίκη της Ν.Δ. Η Πειραιώς ζήτησε «σύνεση, ψυχραιμία» και επίδειξη της δέουσας σοβαρότητας, καθώς η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, εκτός των άλλων, απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά και τον τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς εξαρχής είχε «σηκώσει» το θέμα των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων «απ’ το παράθυρο», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να φτιάξει κομματικό στρατό και να οικοδομήσει καθεστώς, κριτική που δικαιώθηκε από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων ΟΤΑ προ εβδομάδων. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σηκώσει το γάντι με αφορμή τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι παίζει με τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων, παρανομεί και κοροϊδεύει τους πολίτες. Είχε μιλήσει για «εμπόριο ελπίδας» και για προσπάθεια να στηθεί «παράγκα» στο Δημόσιο.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση για «ιδεοληπτικές και παρωχημένες αντιλήψεις» όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην Παιδεία. Με αφορμή την κατάσταση στο ΑΠΘ, η Ν.Δ. σκλήρυνε την κριτική της για τις πράξεις ανομίας μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια, επαναλαμβάνοντας διά στόματος του εκπροσώπου της ότι η κυβέρνηση «ξαναφέρνει μια επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας». «Κανένα άσυλο δεν υπάρχει για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς, για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, κατά της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων», σημείωσε.

Προτεραιότητα ασφάλεια

Στο ζήτημα της ασφάλειας ως προϋπόθεσης της ελευθερίας και της δημοκρατίας επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμμετοχή του στη χθεσινή σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, όπου το ζήτημα της τρομοκρατίας και της ασφάλειας αποτέλεσε βασικό θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων. «Η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας που αμφισβητεί ευθέως τον δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας». Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ επανέλαβε ότι προϋπόθεση για μια ασφαλή Ευρώπη είναι «η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή