Αντίδραση Τόσκα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – ΠΟΑΣΥ

Αντίδραση Τόσκα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – ΠΟΑΣΥ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η συνάντηση, χθες το πρωί, του Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ και η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αποδοκιμάσει δημόσια (όπως είχε κάνει προ ημερών) την εξαγγελία των συνδικαλιστών να πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων, την 29η Ιουνίου.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας έγινε στα γραφεία της Ν.Δ. και στη διάρκειά της ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει και θα αναλάβετε για να υπερασπιστείτε τον κλάδο που εκπροσωπείτε και για να συμβάλετε να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας. Θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες οι οποίες κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Η απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να μην αποδοκιμάσει δημόσια την πρωτοβουλία των συνδικαλιστών προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε καταδικάσει δημόσια τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;». Η Νέα Δημοκρατία πάντως, σε ενημερωτικό σημείωμα, διευκρίνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ τη θέση που είχε δημόσια για το θέμα, αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha, υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε διατυπώσει την άποψη ότι «αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια εκδήλωση στα Εξάρχεια». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία των συνδικαλιστών «επιπόλαιη», ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης της πρωτοβουλίας των συνδικαλιστών, υπό τον φόβο επεισοδίων. Στο μεταξύ, η ΠΟΑΣΥ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο – απάντηση, με το οποίο ο Δήμος της Αθήνας χορήγησε άδεια στην ομοσπονδία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή