Κυρ. Μητσοτάκης: Διαφορετικοί κόσμοι Ν.Δ. και κυβέρνηση

Κυρ. Μητσοτάκης: Διαφορετικοί κόσμοι Ν.Δ. και κυβέρνηση

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άβυσσος που τον χωρίζει από τον Αλέξη Τσίπρα φάνηκε και από το τετ α τετ που είχε μαζί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Προκύπτει, όμως, και από την αμείλικτη πραγματικότητα σε μια σειρά από μέτωπα, όπου η κυβερνητική πολιτική όχι μόνο έχει αποτύχει, αλλά αντί να βάλει τη χώρα σε ράγες κανονικότητας, τη γυρίζει πίσω. «Είμαστε με την κοινωνία που θέλει δουλειές, θέλει λιγότερο και καλύτερο κράτος, ελεύθερη οικονομία, αλληλεγγύη στην πράξη σε όσους έχουν ανάγκη, ασφάλεια και όχι ανομία και εγκληματικότητα, ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια, σύγχρονο σύστημα υγείας και όχι υποβαθμισμένους πελατειακούς χώρους, με τους Ελληνες που θέλουν να πάνε μπροστά και ψηλά», είναι το μήνυμα που απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης καθιστώντας σαφές σε τι συνίσταται αυτή η «άβυσσος».

Σε αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Ν.Δ. συμπύκνωσε τη φιλοσοφία της δικής του πολιτικής πρότασης, αλλά και τους «διαφορετικούς κόσμους» στους οποίους ανήκουν η Ν.Δ. και η κυβέρνηση και στους οποίους έχει αναφερθεί επανειλημμένα. Είναι η Ελλάδα της κανονικότητας, της αξιοκρατίας, που κοιτάζει μπροστά, απέναντι στην Ελλάδα της «φτωχοποίησης, του κομματισμού, της αναξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα».

Στα πισωγυρίσματα της χώρας τα τελευταία δυόμισι χρόνια και στη σκληρή καθημερινότητα με κυβερνητική ευθύνη θα επιμείνει ο κ. Μητσοτάκης με απευθείας παρεμβάσεις και περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αντιτάξει τη δική του θετική ατζέντα, όπως την περιέγραψε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία»: «Ενα νέο μοντέλο ανάπτυξης με μικρότερους φόρους, μικρότερες δαπάνες, ενθάρρυνση επενδύσεων, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων». Αντίστοιχα μηνύματα αναμένεται να απευθύνει και κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία, όπου το βάρος θα δοθεί στον αγροτικό τομέα και σε επαφές με αγρότες.

Συνέχεια με Π. Καμμένο

Την ίδια ώρα, μείζον πολιτικό θέμα θεωρούν στην Πειραιώς την υπόθεση του Πάνου Καμμένου και την προσπάθεια της κυβέρνησης να τη συγκαλύψει. Η Ν.Δ. θα συνεχίσει να κλιμακώνει τις επιθέσεις για το ζήτημα, καθώς την ίδια ώρα κύκλοι της θεωρούν ότι η σχετική δημοσιότητα και η στάση του Μαξίμου, που καλύπτει τον υπουργό Αμυνας με όλους τους τρόπους, δημιουργούν εσωτερικό ζήτημα, ιδιαίτερα στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων με την κυβέρνηση συνεχίστηκε και χθες, καθώς η Ν.Δ. μίλησε για την «παρέα του Μαξίμου» που, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της εξουσίας, «ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του». Η Πειραιώς χρεώνει στο Μαξίμου «χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς» και κάνει λόγο για «πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση» της κυβέρνησης με τον κ. Καμμένο. «Οσο η Ν.Δ. επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης Καμμένου μη τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης», ήταν η απάντηση του Μαξίμου. Τα βλέμματα του τρίτου ορόφου της Πειραιώς στρέφονται στην ερχόμενη Δευτέρα, στη Βουλή, όπου αναμένεται να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αδωνις Γεωργιάδης στον Πάνο Καμμένο. Την ίδια ώρα, από τη Ν.Δ. κρατούν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη συνέχεια, καθώς δεν αποκλείονται νέες αποκαλύψεις. Η υπόθεση της πρότασης μομφής παραμένει ανοικτή, αλλά κανένας δεν ανοίγει τα χαρτιά του επισήμως –ούτως ή άλλως έχει ήδη εκλείψει το στοιχείο του αιφνιδιασμού– καθώς στην πορεία και ανάλογα με τις απαντήσεις του κ. Καμμένου θα εξεταστούν και άλλου τύπου κοινοβουλευτικά «όπλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή