Στρατηγικό χτύπημα ετοιμάζει τώρα η Ν.Δ.

Στρατηγικό χτύπημα ετοιμάζει τώρα η Ν.Δ.

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη της Δευτέρας στη Βουλή στρέφει το βλέμμα της η Πειραιώς, αναμένοντας τις απαντήσεις του Πάνου Καμμένου στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αδωνις Γεωργιάδης για τις συνομιλίες του ΥΠΕΘΑ με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Από τις απαντήσεις που θα λάβει, θα αποφασίσει και τις επόμενες κινήσεις της.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει καταστεί ήδη σαφές, η Ν.Δ. όχι μόνο δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το θέμα, αλλά θα κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον του Πάνου Καμμένου και της κυβέρνησης που τον «συγκαλύπτει». Η Πειραιώς θεωρεί ότι πρόκειται για μείζον θέμα για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Και δεν εννοεί μόνο τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη, αλλά το ευρύτερο ύφος και ήθος του υπουργού. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ξεκίνησε τις επιθέσεις με αφορμή τος συνομιλίες με τον ισοβίτη, επέκτεινε την ατζέντα στη συνολική συμπεριφορά και παρουσία του κ. Καμμένου με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, πριν από λίγες ημέρες άνοιξε τη βεντάλια αναφερόμενος τόσο στην παράβαση όλων των στρατιωτικών κανονισμών από τον κ. Καμμένο, με το πιλοτάρισμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου όσο και στο γεγονός ότι ενέπλεξε τον γιο του στην επίμαχη ανάρτηση με τη γραβάτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ολοκλήρωση του Eurogrouπ την περασμένη Πέμπτη.

Τίποτε από τα δύο δεν έγινε τυχαία. Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι ο κ. Καμμένος έχει προκαλέσει την αντίδραση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων με την εν λόγω συμπεριφορά, εξ ου και ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε «απαξιωτικές συμπεριφορές». Με αυτό τον τρόπο, έλεγε στην «Κ» στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, η Ν.Δ. προσεγγίζει το κρίσιμο γι’ αυτήν ακροατήριο των ενόπλων δυνάμεων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζει τη μέση ελληνική οικογένεια που δεν αποδέχεται τη συμπεριφορά του κ. Καμμένου και μάλιστα την εμπλοκή του παιδιού του στη βιτρίνα της πολιτικής συζήτησης.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς είναι ότι η Ν.Δ. θα χρησιμοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα που έχει στη διάθεσή της για να κλιμακώσει τις επιθέσεις. Και αυτά δεν περιορίζονται στην πρόταση μομφής, αλλά φθάνουν μέχρι επόμενη ερώτηση στη Βουλή, κλήση του κ. Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ακόμα και προ ημερησίας συζήτηση…

Στο μεταξύ, η επίσκεψη του ισχυρού παράγοντα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, Μάνφρεντ Βέμπερ, στην Αθήνα και μάλιστα λίγο πριν από την επίσημη λήξη της πολιτικής σεζόν δεν ήταν άνευ σημασίας. Ειδικά όταν στο πρόγραμμά του δεν συμπεριλήφθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η επιλογή του κ. Βέμπερ δεν ήταν τυχαία. Βασική επιδίωξη της έλευσης του κλιμακίου του ΕΛΚ ήταν να «τεστάρει» προθέσεις, πρόσωπα και πράγματα στη Ν.Δ. Και, ανάμεσα στις γραμμές, «να ταράξει τα νερά», όπως έλεγε στην «Κ» αρμόδια πηγή.

Αυτό, εξάλλου, ήταν ακόμα πιο εμφανές από τις δημόσιες τοποθετήσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο, που χρέωσε το τρίτο μνημόνιο αλλά και τα επιπλέον μέτρα στον κ. Τσίπρα. Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου στις Βρυξέλλες που κινήθηκαν διπλωματικά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή