Επιστολή Παπαντωνίου στην Προανακριτική – Δεν προσέρχεται στη Βουλή

Επιστολή Παπαντωνίου στην Προανακριτική – Δεν προσέρχεται στη Βουλή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω επιστολής με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα ανταποκριθεί αυτοπροσώπως στο κάλεσμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία διερευνά τυχόν τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά την υπογραφή εξοπλιστικών συμβάσεων επί υπουργίας του, απαντά ο πρώην υπουργός Εθνική Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη, ή ίχνος στοιχείου στις υπό εξέταση δικογραφίες για ενέργειες ή παραλείψεις μου που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως έστω ελάχιστα αποκλίνουσες από την αυστηρή τήρηση της νόμιμης υπηρεσιακής διαδικασίας», υποστηρίζει ο κος Παπαντωνίου, χαρακτηρίζοντας τη συμμετοχή του στην Επιτροπή «άνευ αντικειμένου», γιατί όπως ισχυρίζεται δεν θα εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης «για ενδεχομένως εύλογους νομικούς λόγους».

Συνεχίζοντας στην επιστολή του, προσθέτει δηκτικά  ότι «Θα ήταν, ασφαλώς, προτιμότερο για τη διαφύλαξη του κύρους του Κοινοβουλίου, αν αυτοί οι νομικοί λόγοι είχαν ληφθεί υπόψη πριν η κυβερνητική πλειοψηφία αποφασίσει, με τυμπανοκρουσίες, να συγκροτήσει την Επιτροπή. Περιορίζομαι, κατά συνέπεια, σε ορισμένες γενικές επισημάνσεις».

Ο ίδιος μάλιστα κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση που «υπηρετεί φαύλες πολιτικές σκοπιμότητες».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου πάντως αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην επιστολή του, σχετικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του στην ελβετική τράπεζα UBS. Από τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη επιχειρείται να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή