Τσακαλώτος προς ευρωβουλευτές: Σημαντική πρόοδος η απόφαση του Eurogroup

Τσακαλώτος προς ευρωβουλευτές: Σημαντική πρόοδος η απόφαση του Eurogroup

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επικεντρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια για έξοδο στις αγορές και την προσέλκυση επενδύσεων. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης το 2017, καθώς και την αισιοδοξία του ότι αυτός θα διατηρηθεί και τα επόμενα έτη, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα που έφυγε η αβεβαιότητα επικρατεί στους επενδυτές θετικό κλίμα, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος στις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα επισήμανε ότι ένας ακόμη στόχος της κυβέρνησης με την είσοδο στην ανάπτυξη, είναι η ελάφρυνση και των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή