Σκουρλέτης: Δεν φέρουμε ευθύνη για την κατάσταση με τα σκουπίδια

Σκουρλέτης: Δεν φέρουμε ευθύνη για την κατάσταση με τα σκουπίδια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να «ικανοποιεί» κεντρικό αίτημα των απεργών-, αλλά και με ευθεία, σφοδρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης εμφανίστηκε το μεσημέρι στη Βουλή, επιχειρώντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση δεν φέρει ευθύνη για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα απορρίμματα στους δρόμους.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι με την προωθούμενη νομοτεχνική αλλαγή, την οποία κατέθεσε μάλιστα νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με την πρόταση των τεσσάρων σημείων, δεν θα υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα επανέφερε στο προσκήνιο την ιδέα της δημιουργίας μονίμων θέσεων εργασίας στην καθαριότητα. «Ξεκινάμε με 2.500 θέσεις που μπορεί να γίνουν περισσότερες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι ουδέποτε δημιούργησε προσδοκίες ότι οι σημερινοί συμβασιούχοι θα δουν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, και υπό αυτό το πρίσμα επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η ΝΔ λέει όχι σε όλα αυτά: αντιθέτως, προτείνει να δοθούν στους συμβασιούχους τα δεδουλευμένα και να απολυθούν. Δηλαδή, να μην προκησυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας». Στη συνέχεια κατηγόρησε την ΝΔ ότι είναι εκείνη που θέλει να βυθίζεται η Αθήνα στα σκουπίδια, με κατ’ αρχήν στόχο να μπουν άνθρωποι δικοί της, «να φέρουν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ιδιώτες για αποκομιδή σκουπιδιών.

«Στο βωμό ποιάς σκοπιμότητας θέλετε να συνεχίσετε να παίζετε με ανθρώπινες ζωές, το παιχνίδι με την δημόσια υγεία και με τα σκουπίδια;», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης. Η συζήτηση συνεχίζεται, σε υψηλούς τόνους, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σκληρή ανακοίνωσή της κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία»

«Η κυβέρνηση ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα», σημείωνει η ΝΔ, ενώ «υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή