Η Ν.Δ. επιμένει για Καμμένο

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλοί είναι και θα παραμείνουν οι τόνοι στον άξονα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, καθώς συνεχίζεται η σύγκρουση για τον Πάνο Καμμένο, με φόντο το αν και τι γνώριζε ο πρωθυπουργός για τις συνομιλίες του υπουργού του με τον ισοβίτη της υπόθεσης «Noor 1». Η εμφάνιση του ΥΠΕΘΑ στη Βουλή όχι μόνο δεν κρίνεται πειστική, αλλά δημιουργεί και νέα ερωτήματα. Η Πειραιώς κάνει λόγο για «παρακρατικές συμπεριφορές» που δεν ταιριάζουν σε «δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα», την ώρα που η ΔΗΣΥ διά του Ανδρέα Λοβέρδου καταγγέλλει μεθόδευση προκειμένου να μη διερευνηθεί η υπόθεση.

H Πειραιώς βάζει ξεκάθαρα στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό, θέτοντας πιεστικά το ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τις κινήσεις και τις συνομιλίες του κυβερνητικού του εταίρου. Και δεν είναι το μόνο. Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «τραγική» την παρουσία του ΥΠΕΘΑ στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι επιβαρύνει «ακόμη περισσότερο» την κυβέρνηση. Και επιμένει ότι ο κ. Καμμένος δεν απάντησε σε ουσιαστικά ερωτήματα, όπως γιατί μίλησε 12 φορές με τον κατάδικο ισοβίτη Γιαννουσάκη, αν υπήρξε επικοινωνία του με τον λιμενικό υπάλληλο κ. Χριστοφορίδη (και γιατί δεν έχει διαταχθεί ακόμη έρευνα για το πρόσωπό του), καθώς και αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε τις ενέργειες του κυβερνητικού του εταίρου. Η ερώτηση του Αδ. Γεωργιάδη τη Δευτέρα στη Βουλή για το αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, στην οποία ο ΥΠΕΘΑ απέφυγε να απαντήσει, δεν είναι τυχαία και προφανώς συνοδεύεται από στοιχεία.

Aμήχανη στιγμή

Η συγκεκριμένη δεν ήταν η μόνη αμήχανη στιγμή του κ. Καμμένου στη Βουλή. Ομολογουμένως, η συμπεριφορά του ΥΠΕΘΑ στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα ξένισε πολλούς στην Πειραιώς. Οπως έλεγε στέλεχος της Ν.Δ., «δεν ήταν ο γνωστός Καμμένος με τις ύβρεις προς πάντες, γεγονός που καταμαρτυρά σε πόσο δύσκολη θέση είναι». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αδ. Γεωργιάδης, (ρ/σ ΣΚΑΪ), ενώ επανέλαβε (ρ/σ ΒΗΜΑ) ότι δεν τον ενδιαφέρει η υπόθεση Μαρινάκη και ότι, «αν είναι έμπορος ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή».

Κύκλοι της Πειραιώς διαμηνύουν ότι η Ν.Δ. θα συνεχίσει να συντηρεί το θέμα ψηλά στην ατζέντα, καθώς καταρρίπτει και το τελευταίο φύλλο συκής του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς, ενώ φέρνει σε αμηχανία το κατά τα λοιπά λαλίστατο Μαξίμου. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται σχετική αναφορά να κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση της Δευτέρας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τις ενέργειες του κ. Καμμένου. Σε κάθε περίπτωση, η Πειραιώς μελετά τις επόμενες κινήσεις της. Αυτές δεν εξαντλούνται στην επιλογή της κατάθεσης πρότασης μομφής.

Yπάρχουν κι άλλα «όπλα» που εξετάζονται, όπως η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να γίνει ακρόαση όλων των εμπλεκομένων –συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ–, σενάριο που κερδίζει έδαφος.

Ούτε η ΔΗΣΥ έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις του υπουργού. Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την εκτίμηση (ρ/σ «Παραπολιτικά») ότι ο ΥΠΕΘΑ φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα «εκτός πλαισίου αρμοδιοτήτων». Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Πειραιά έστειλε στη Βουλή φακέλους που αφορούν υπουργικά αδικήματα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αφορούν τους κ. Καμμένο και Κοντονή. Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, όσα αδικήματα δεν τελούνται κατά την άσκηση καθηκόντων αντιμετωπίζονται από κοινό ποινικό δικαστή, άφησε αιχμές ότι ο φάκελος εστάλη στη Βουλή για να μη διερευνηθεί η υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή