ΝΔ στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση «Noor 1»

ΝΔ στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση «Noor 1»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «τήρηση της δικονομικής τάξης» ζήτησαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης, κατά την επίσκεψή τους την Τετάρτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την «εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου σε υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη».

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τη δικαιοσύνη «να αντιμετωπίσει την υπόθεση με την προσήκουσα σοβαρότητα». «Ήρθαμε να δούμε την αξιότιμη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να θέσουμε το ζήτημα της τήρησης της δικονομικής τάξης. Της απαρέγκλιτης προσήλωσης, δηλαδή, κατά τους χειρισμούς της υπόθεσης στους κανόνες της ποινικής δικονομίας» δήλωσε ο τομεάρχης της Ν.Δ.

«Θεωρούμε ότι – όπως είναι γνωστό, άλλωστε – στην υπόθεση του Noor 1, εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη πολιτικό πρόσωπο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, π.χ. ο ανακριτικός υπάλληλος ή το στέλεχος της Εισαγγελίας Πειραιά. Και, επομένως, είναι απαραίτητη η τήρηση της δικονομικής τάξης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα «βαθιά θεσμικό και δημοκρατικό» και ότι «επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης». «Αυτό μεταφέραμε στην Εισαγγελέα. Διότι δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία, η Εκτελεστική Εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι οι κυβερνώντες «πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν θεσμοί και διαχωρισμός των εξουσιών», προσθέτοντας ότι «τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα». «Η δουλειά που θα κάνουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μας είναι αυτονόητη. Ήρθαμε εδώ να το εκφράσουμε. Είναι συμβολική η δική μας παρουσία σήμερα εδώ», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή