ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Υπογραφή υπουργείου φέρουν τα προβλήματα στην καθαριότητα

bako-thumb-large--2-thumb-large

Τα ζητήματα στον τομέα της καθαριότητας υπογράμμισε σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, καθώς τα σκουπίδια δεν έχουν συλλεγχθεί για ακόμη μία ημέρα στο πλαίσιο της απεργίας των εργαζομένων που συνεχίζεται.

«Για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα. Το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα,τεχνητό. Έχει όνομα, υπογραφή, διεύθυνση υπουργείου. Αν αφήσουν επιτέλους οι κυβερνήσεις και τα κόμματα την τοπική αυτοδιοίκηση ελέυθερη να ορίζει τις ανάγκες της και να δίνει λύσεις, θα δείτε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

«Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος να δεσμεύεται προεκλογικά για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Κάθε δημοτικό συμβούλιο να μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να κρίνεται για αυτές. Αυστηρά. Άλλωστε οι δαπάνες της καθαριότητας είναι ανταποδοτικές. Αφήστε λοιπόν τους Δήμους να αναπνέυσουν γιατί μόνο έτσι θα απεγκλωβιστούμε από μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Λυπηθείτε και τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε και σπάστε το διαχρονικό απόστημα της σχέσης ελέγχου και πολιτικής συναλλαγής κυβερνήσεων και τοπικών παραγόντων», τόνισε ο ίδιος.