Οδ. Κωνταντινόπουλος: Nέος κεντροαριστερός φορέας και εκλογή αρχηγού από την βάση

Οδ. Κωνταντινόπουλος: Nέος κεντροαριστερός φορέας και εκλογή αρχηγού από την βάση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που πριν από δυο χρόνια είχε διεκδικήσει μαζί με τη Φώφη Γεννηματά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μια μέρα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, όλοι θεωρούν αυτονόητο ότι για να εκπροσωπηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πολιτική μας ενοποίηση. Άλλωστε πριν ένα χρόνο όλοι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι συμφωνήσαμε στις πολιτικές».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος προτείνει συγκεκριμένα:

«Το Συνέδριο πρέπει να καταλήξει σε σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκλογή αρχηγού από τη βάση και Ιδρυτικό Συνέδριο (χωρίς ποσοστώσεις) του νέου φορέα το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2018». Επίσης, «μαζί με την εκλογή αρχηγού, να αποφασίσει η βάση της παράταξης τη μορφή του νέου φορέα (με δημοψηφισματικού τύπου διαδικασίες)».

«Πολιτικός και στρατηγικός στόχος της παράταξης είναι να πρωταγωνιστήσουμε στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Πρώτος στόχος η δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές. Καλούμε όλους τους πολίτες, κοινοβουλευτικά κόμματα, κινήσεις να συμμετέχουν» καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή