ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος δημότης Ανωγείων θα ανακηρυχθεί ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

proko-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Επίτιμος δημότης Ανωγείων θα είναι από τις 13 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της κωμόπολης του νομού Ρεθύμνου. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε προσωπικά ο δήμαρχος Ανωγείων, αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα με την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη, θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων.

Τα Ανώγεια αναγνωρίζουν στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τη συνολική του στάση σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και τη διάθεσή του «να δείχνει συνεχώς το δρόμο στους νέους ώστε να ασχοληθούν με την ιστορία του τόπου και η νέα γενιά να προετοιμασθεί ώστε να αναλάβει τα ηνία της χώρας, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στην πνευματική, πολιτιστική και επιστημονική οντότητα της χώρας μας», τόνισε ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης, προσθέτοντας πως «άλλωστε, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος μας τονίζει συνεχώς, μέσα από την ιστορία μπορεί ο πολίτης, αλλά κυρίως οι νέοι, να βρουν την πηγή αυτογνωσίας και της προόδου».

Οι Ανωγειανοί δείχνουν μεγάλο σεβασμό στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεδομένου μάλιστα και της φωνής που έχει, όπως ανέφερε ο κ. Καλλέργης, σχετικά με την ανάγκη ομόνοιας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών αυτής της χώρας: «Είναι μία ήρεμη προσωπικότητα, με κύρος και σεβασμό, που υψώνει τη φωνή του για να κρατήσει ενωμένους τους Έλληνες κυρίως στις δύσκολες αυτές περιόδους που περνάμε».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)