Κοτζιάς: Το τουρκικό πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών

Κοτζιάς: Το τουρκικό πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απάντηση ότι το πλοίο με τουρκική σημαία που σε απόπειρα ελέγχου δέχτηκε βολές από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου, ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς σχετικά, μετά την ολοκλήρωση απόψε των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας που διεξάγεται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Η ένταση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι ανοικτά της Ρόδου, όταν το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού φορτηγού πλοίου, που κρίθηκε ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών. Οι ελληνικές αρχές απέδωσαν το επεισόδιο στην άρνηση του πλοιάρχου να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι είχαν εντολή να διενεργήσουν έλεγχο στο πλοίο.

Το συμβάν, πάντως, καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας την αντίδραση των ανδρών του Λιμενικού Σώματος «δυσανάλογη», ενώ δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο ανέφεραν ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα στα διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τις μεσημεριανές ώρες χθες στο Λιμεναρχείο Ρόδου έγινε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία το υπό σημαία Τουρκίας φορτηγό πλοίο «ACT», που έπλεε ανοικτά της Ρόδου, μετέφερε ναρκωτικά. Ακολούθησε κινητοποίηση των δυνάμεων του Λιμενικού και πράγματι το πλοίο εντοπίστηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, 3,5 ναυτικά μίλια ΒΔ της Ρόδου.

«Ζητήθηκε από τον πλοίαρχο του φορτηγού να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές, χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του», επισήμανε σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή