Κοτζιάς: Πιθανή η συγκρότηση ομάδας για την αποχώρηση των στρατευμάτων

Κοτζιάς: Πιθανή η συγκρότηση ομάδας για την αποχώρηση των στρατευμάτων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανή είναι η συγκρότηση ομάδας συζήτησης για την αποχώρηση των στρατευμάτων από την Κύπρο σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την άφιξή του στην απογεματινή συνεδρίαση της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν – Μοντανά της Ελβετίας.

«Κάνουμε δύο ομάδες εργασίας. Τη μία τη συμφωνήσαμε και ξεκίνησε, τη δεύτερη ελπίζω να τη συμφωνήσουμε μέχρι αύριο το πρωί. Η μία είναι για το νέο καθεστώς ασφάλειας της Μεγαλονήσου και εμείς επιμένουμε στη διαπραγμάτευση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η στρατιωτική, καθώς αυτή είναι μια αντίληψη του 17ου-18ου αιώνα και όχι του 21ου. Κατά δεύτερο, ελπίζουμε να συγκροτηθεί αύριο μια ομάδα για την απομάκρυνση των στρατευμάτων και αύριο το πρωί θα έρθουν και οι στρατιωτικοί μας, οι ειδικοί για αυτά τα ζητήματα», είπε ο ίδιος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν αυτό συνεπάγεται ότι «συμφωνεί κι ο κ. Τσαβούσογλου», ο κ. Κοτζιάς απάντησε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρω αν συμφωνεί, αλλά θα συμμετάσχει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή