Επαφές Τσίπρα με Γιλντιρίμ και Μέι για το Κυπριακό

Επαφές Τσίπρα με Γιλντιρίμ και Μέι για το Κυπριακό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, και τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

Οπως αναφέρει το Μαξίμου, ο Ελληνας Πρωθυπουργός τόνισε προς τον κ. Γιλντιρίμ «τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ. Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, χωρίς το καθεστώς των εγγυήσεων, χωρίς παρεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα. Τέλος, συμφώνησαν ότι παρότι δεν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος στις εν εξελίξει συνομιλίες, αυτή η πρόοδος θα πρέπει να ενθαρρυνθεί, ιδίως κατά την αυριανή μέρα στην οποία οι συνομιλίες θα διεξαχθούν παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με την κα Μέι νωρίτερα, όπως τονίζεται, συμφώνησαν στη σταθερή στήριξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καθώς και στη σημασία επίτευξης ουσιαστικής προόδου στην υφιστάμενη φάση τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή