ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετική ρύθμιση για συμβασιούχους στο Δημόσιο υποσχέθηκε ο Σκουρλέτης

skourletis-thumb-large--2

Με σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, προσωπικά του κ. Κυρ. Μητσοτάκη και ευρύτερα του Τύπου, και με νέα υπόσχεση -αυτή τη φορά με ορίζοντα το φθινόπωρο- για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης στη Βουλή.

«Έχουμε δεσμευθεί ως Υπουργείο -και κινούμαστε ήδη σ’ αυτή την κατεύθυνση- να προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε μια λύση η οποία να είναι συμβατή και με το Σύνταγμα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Μέσα στο έτος, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, το φθινόπωρο, φαντάζομαι να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε αυτή την πρωτοβουλία, αυτή τη διάταξη η οποία δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Αφορά και χιλιάδες άλλους συμβασιούχους οι οποίοι δουλεύουν στον δημόσιο τομέα, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ, κάτω από το ίδιο καθεστώς», είπε ο κ. Σκουρλέτης με αφορμή ερώτηση του συγκυβερνώντος Αθ. Παπαχριστόπουλου. Και αφού μίλησε για τις ευθύνες των προηγουμένων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επειδή είχαν “σε ομηρία” τους συμβασιούχους- όπως είπε, υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει νέες απολύσεις στο Δημόσιο, και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει αυτή η πολιτική διάσταση του θέματος. Ομως, ξέρετε, δεν δουλεύουν από μόνες τους αυτές οι δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις τροφοδοτούν εκείνα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να πολεμούν την Κυβέρνηση. Πρέπει νομικά να θεμελιώσουμε τη ρύθμιση που θέλουμε, αλλά και να απαντήσουμε σε αυτήν την ιδιότυπη "ιερή συμμαχία" δανειστών – Νέας Δημοκρατίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι τον μόνο σκοπό που έχουν είναι με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν τη σημερινή Κυβέρνηση».