ΝΔ για ΕΣΡ: «Ταφόπλακα στη μελέτη της Φλωρεντίας»

ΝΔ για ΕΣΡ: «Ταφόπλακα στη μελέτη της Φλωρεντίας»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μετά τον ενταφιασμό του αντισυνταγματικού νόμου του αποτυχημένου Υπουργού καναλάρχη κ. Παππά από το ΣτΕ, το ΕΣΡ βάζει την ταφόπλακα στην μελέτη της Φλωρεντίας που προέβλεπε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, σχολιάζοντας σχολιάζοντας το πόρισμα του Συμβουλίου περί επτά τηλεοπτικών αδειών.

 

«Είναι, πλέον, σαφές ότι το καθεστωτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό. Σε κάθε περίπτωση, “έχουν γνώση οι φύλακες …“», προσθέτει.

«H απόφαση του ΕΣΡ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση», τονίζει, από την πλευρά του, το «Ποτάμι».

«Επικαλούνταν το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και επέμεναν στις 4 άδειες, γιατί υποτίθεται ότι μόνο τόσες χωρούσαν. Τώρα το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι μπορούν να δοθούν τουλάχιστον 7 πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες», τονίζει ακόμη και προσθέτει: «Να θυμίσουμε ότι το Ποτάμι από την αρχή της διαδικασίας είχε μιλήσει για 8 άδειες. Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση, που έχει αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές, δεν θα κινηθεί ξανά αντισυνταγματικά, επιχειρώντας με διάφορα τερτίπια να υπονομεύσει την απόφαση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή