Συνάντηση στελεχών της ΝΔ με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Συνάντηση στελεχών της ΝΔ με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράλληλα με όσα συμβαίνουν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, οι επί μέρους τομείς της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό τις επαφές και τις δράσεις τους. Μία τέτοια έλαβε χώρα χθες, όπου με πρωτοβουλία του Γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Στην συνάντηση των δύο πλευρών, που σημειωτέον έγινε για πρώτη φορά, συμμετείχαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αν. γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας ΝΔ, Νίκος Σωτηρόπουλος και ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, Νίκος Λαγαρίας.

Θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο σχετικώς με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Δηλαδή, για τη δυνατότητα να αλλάζεις στο ληξιαρχείο την καταχώρηση φύλου/ονόματος, χωρίς το δικαστήριο να απαιτεί να προσκομίσεις και ιατρική βεβαίωση, που να επιβεβαιώνει πως έχεις στειρωθεί, πως έχεις υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία κλπ.

Όπως λένε όσοι συμμετείχαν στην εν λόγω πρωτοβουλία, η ΝΔ είναι καταρχήν θετική για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά το νομοσχέδιο είναι ιδιαιτέρως προβληματικό.

Στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται αποδεκτή η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου απ' ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης, καθώς έχει γίνει αντιληπτό πως η νομική αναγνώριση, δεν αφορά διαπροσωπικές σχέσεις τόσο, αλλά κυρίως την ελεύθερη βούληση ενός προσώπου να επαναπροσδιορίσει μια ληξιαρχική εγγραφή.

Από την πλευρά της το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών με ανακοίνωση του αναφέρει πως «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η πρώτη σε αυτό το επίπεδο με εκπροσώπους της ΝΔ, διήρκεσε περίπου δύο ώρες, και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών βρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων των δημοκρατικών κομμάτων, ανοικτό σε διάλογο, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης αλλά και της συνεργασίας με σκοπό την άρση των διακρίσεων».

Από τη ΝΔ σκοπεύουν τέτοιου είδους θέματα που άπτονται ανθρωπίνων δικαιωμάτων να τίθενται στο τραπέζι του διαλόγου, με τις πληροφορίες να λένε πως τέτοιου είδους επαφές αναμένονται και στο μέλλον σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή