Σταθερή μείωση στα ποσοστά ανεργίας διαπιστώνει η Εφη Αχτσιόγλου

Σταθερή μείωση στα ποσοστά ανεργίας διαπιστώνει η Εφη Αχτσιόγλου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη μείωση της ανεργίας στο 21,7%, τον Απρίλιο, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τόνισε ότι έχει καταγράψει πτώση της τάξης περίπου του 2%.

Αναφερόμενη στα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ για τον Ιούνιο, ανέφερε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 40.599 θέσεις εργασίας, κάνοντας λόγο για την καλύτερη επίδοση, από το 2001 μέχρι σήμερα.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, (Ιανουάριος-Ιούνιος), δημιουργήθηκαν περί τις 260.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας στο 21,7%.

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε, ότι «θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι σε πανηγυρισμούς, μιας και η ανεργία στην Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή