Παππάς: «Σημαντικό βήμα» για την αδειοδότηση τηλεοπτικών αδειών η απόφαση του ΕΣΡ

Παππάς: «Σημαντικό βήμα» για την αδειοδότηση τηλεοπτικών αδειών η απόφαση του ΕΣΡ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί», σχολίασε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή τη γνωμοδοτική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν στον επικείμενο διαγωνισμό.

Σημείωσε, δε. ότι «τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά». 

 «Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός. 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της προηγούμενης Πέμπτης για τις 7 άδειες ήταν αποτέλεσμα πολλών συνεδριάσεων, πολύμηνης διαβούλευσης με κόμματα και φορείς και αντικείμενο πολλαπλών συζητήσεων. Τελικά, υπερίσχυσε η άποψη του προέδρου του ΕΣΡ, κ. Αθανάσιου Κουτρουμάνου για 7 άδειες την οποία ακολούθησαν και τα 8 μέλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας 4 μέλη είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσης 6 αδειών εθνικής εμβέλειας και 4 μέλη υπέρ των 9 αδειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή