Δέσμευση Μητοστάκη για αλλαγή στο νομικό πλασίο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δέσμευση Μητοστάκη για αλλαγή στο νομικό πλασίο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσωπική δέσμευση ότι θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια, «με μία λογική βελτίωσης του νόμου Διαμαντοπούλου», εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη.

«Eχουμε προετοιμάσει αρκετές πτυχές αυτής της πρωτοβουλίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Ούτε θα αιφνιδιάσουμε, αλλά ούτε θα χάσουμε χρόνο». Ακόμη. ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι δεν έχει αυταπάτες, αφού το νομοσχέδιο «θα γίνει μάλλον νόμος του κράτους. Οπότε πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα».

Βασικός άξονας, είναι να παίζει το υπουργείο μικρότερο στρατηγικό ρόλο και να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά των πανεπιστημίων, με την εφαρμογή μίας αξιολόγησης «εξοντωτικής», η οποία «θα κρίνει και τον τελικό αριθμό των ιδρυμάτων που θα μπορούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα».

«Όλα αυτά θα τα θέσουμε στο δημόσιο διάλογο και ελπίζω στην επόμενη Βουλή να βρούμε μια ευρύτερη πλειοψηφία ώστε να διορθώσουμε τη μεγάλη ζημιά που σήμερα δυστυχώς συμβαίνει στο χώρο της τριτοβάθμιας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, χαρακτηρίζοντας «καταλυτική» την εμπειρία των φοιτητών που συμμετέχουν σε αυτό, καθώς καταδεικνύεται μέσω αυτού ότι η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμιο είναι «άκρως προβληματική, ειδικά στα ζητήματα που αφορούν τη βία και το ζήτημα του ασύλου, καθώς έχουν γίνει άνδρα έκνομων συμπεριφορών».

«Ασχέτως ιδεολογικής προέλευσης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «απέχει πολύ από το να θεωρείται κανονικό. Ελπίζω να αυξηθούν τα αντανακλαστικά της ακαδημαϊκής και της φοιτητικής κοινότητας τον ερχόμενο μήνα για αυτά που φέρνει το νομοσχέδιο αυτό», κατέληξε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή