Διαφοροποίηση ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Διαφοροποίηση ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου για την ονομασία της ΠΓΔΜ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφοροποίηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων καταγράφηκε σήμερα στην Βουλή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κάτι που ανέδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε επισήμανση του Βασίλη Λεβέντη, είπε ότι υπάρχει επίσημη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις από την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Τότε απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο, του είπε πως ως βουλευτής της ΝΔ το 2007 είχε συνταχθεί με αυτή την θέση. 

«Έχετε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη, αλλά δεν γίνεται σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλη άποψη να έχει ο υπουργός Εξωτερικών και άλλη ο υπουργός Άμυνας. Προκαλείται μείζον θέμα».

Ο Πάνος Καμμένος πήρε τον λόγο και διαφοροποιήθηκε λέγοντας πως η μόνη απόφαση για τα Σκόπια είναι αυτή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1992, που απέρριπτε τη χρήση του ονόματος Μακεδονία.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε χαρακτηριστικά ότι εγείρεται μείζον ζήτημα.

«Δεν γίνεται για ένα κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός να έχουν διαφορετική άποψη. Αυτή η ετερόκλητη συμμαχία που έχετε οικοδομήσει έχει έναν συνεκτικό παράγοντα, την παραμονή στην εξουσία. Δεν μπορεί να είναι συμμαχία α λα καρτ. Τίθεται θέμα δεδηλωμένης», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Αναδεικνύεται μία βασική διαφορά μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Κύριε πρωθυπουργέ, οφείλετε να τοποθετηθείτε επ' αυτού. Πώς έχετε υπουργό έναν πολιτικό που αμφισβητεί την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε ένα κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή