Ανακοίνωση και από τους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ανακοίνωση και από τους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των δικαστών με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων που καταφέρονται κατά δικαστικών αποφάσεων και δικαστικών λειτουργών. Όλες ανεξαιρέτως οι δικαστικές ενώσεις έχουν εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης, με τις οποίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αντιθεσμικές τοποθετήσεις που πλήττουν, όπως υποστηρίζεται, τον θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά και το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Μετά τις ενώσεις των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων από την διοικητική και την πολιτική και ποινική δικαιοσύνη, και η Ένωση των Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου( ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας) εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης για «τις ανοίκειες και θεσμικά επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δηλώσεις στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας εναντίον των δικαστικών λειτουργών και της δικαιοσύνης εν γένει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους

«Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταδικάζει τις ανοίκειες και θεσμικά επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δηλώσεις στελεχών της εκτελεστικής εξουσίας  εναντίον των δικαστικών λειτουργών και της Δικαιοσύνης εν γένει. Εκφράζει, συγχρόνως, τον βαθύτατο προβληματισμό της για τις συνεχείς και ολοένα κλιμακούμενες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης κάθε φορά που δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με συγκεκριμένες θέσεις και επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας. Δυστυχώς, όπως μαρτυρεί ο ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα, έχει καταστεί έξις σε ορισμένους πολιτικούς «κάποιος λόγος θρασύς ή κακή πράξη θα προκύψει, κι αυθάδεια, κατά πως είναι η συνήθεια των θνητών». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή