H απάντηση ΝΔ στη Θάνου: «Δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της»

H απάντηση ΝΔ στη Θάνου: «Δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και την εμπειρίας της» αποδέχτηκε τον πρόταση του πρωθυπουργού η κ. Θάνου, όπως είπε σε σχετική συνέντευξη της, απαντώτας στην έντονη κριτική που δέχτηκε μετά την αποδοχή της πρότασης να αναλάβει της θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού. 

Παράλληλα, αναφερόμενη προφανώς στη ΝΔ, είπε πως «ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων δεν δικαιούνται να κάνουν αυτή την κριτική» καταλογίζοντας  «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία». ]

Από το γραφείο τύπου της ΝΔ ήρθε άμεσα η απάντηση στα λεγόμενα της πρώην προέδρου της Αρείου Πάγου, καταλογίζοντας στην κ. Θάνου πως λειτουργεί υπονομευτικά για την Δικαιοσύνη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της.

Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την Κυβέρνηση έχει δράσει.

Άξια τα οδοιπορικά της…».

Ποτάμι: «Πολιτική συναλλαγή και πελατειακή σχέση»

Mε τη φράση «Ο δικαστής όχι μόνο πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αλλά πρέπει να φροντίζει να το δείχνει κιόλας», σχολίασε από την πλευρά του το Ποτάμι τις δηλώσεις της επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989.

Σε ανακοίνωσή του, του Ποτάμι επισημαίνει ότι «η κυρία Θάνου λέει ότι "ουδείς δικαιούται να καταλογίζει συναλλαγή ή πελατειακή σχέση μεταξύ της ίδιας και της κυβέρνησης". Πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η ανάδειξή της στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν κυβερνητική επιλογή, όταν λειτούργησε ως κυβερνητικός υποστηρικτής κι όταν την επομένη της συνταξιοδότησή της και ύστερα από τη γενική κατακραυγή δεν παρατάθηκε η παραμονή της στο δικαστικό Σώμα, διορίστηκε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού; Όλα αυτά τι δείχνουν»;

«Όλα αυτά δεν δείχνουν πολιτική συναλλαγή και πελατειακή σχέση και μάλιστα όταν η κυρία Θάνου ήταν εν ενεργεία πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η συμφωνία έκλεισε τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την αποχώρησή της», προσθέτει το Ποτάμι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή