Σφοδρή επίθεση από τη Ν.Δ. κατά της Θάνου

Σφοδρή επίθεση από τη Ν.Δ. κατά της Θάνου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αξια τα οδοιπορικά της…». Με αυτή την αιχμή κατέληγε η αντίδραση της Πειραιώς σε όσα υποστήριξε η Βασιλική Θάνου, αναζωπυρώνοντας την κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει προκαλέσει ο διορισμός της στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ηταν μόνο η συνέχεια της σκληρής επίθεσης στην κυβέρνηση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., με βαριές κατηγορίες προς την κυβέρνηση ότι υλοποιεί «παρακρατικού» τύπου σχέδια, αλλά και με βολές στο πρόσωπο της κ. Θάνου.

«Τους ενοχλεί ή τους φοβίζει αυτή η συνεργασία, επειδή απέδειξα ότι πιστεύω στη μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς», υποστήριξε η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου (ρ/σ Alpha), η οποία μάλιστα καταλόγισε στη Ν.Δ. «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία», σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες τοποθετήσεις. «Οι αντιδράσεις τους πέφτουν στο κενό, εκτίθενται», επισήμανε η κ. Θάνου, η οποία κάλυψε πλήρως και τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι «απρεπείς».

Υψηλοί τόνοι

Αμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. που κατηγόρησε την κ. Θάνου ότι δίνει «δείγματα γραφής» στον προϊστάμενό της, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα κριτήρια του διορισμού της. «Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της, ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση έχει δράσει», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς. Κύκλοι της Ν.Δ. θύμιζαν ότι η κ. Θάνου δέχθηκε να διοριστεί πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας στις 3.00 τα ξημερώματα, «γεγονός πρωτόγνωρο στα δικαστικά χρονικά, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες». Την εγκαλούν ακόμη για το γεγονός ότι έστελνε επιστολές στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη συνδικαλιστική της ιδιότητα, πρότεινε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των ανωτάτων δικαστών παρά την απαγόρευση που προβλέπεται από το Σύνταγμα, διαπραγματεύθηκε πέραν των αρμοδιοτήτων της με τον κ. Τσίπρα και «σημερινό εργοδότη» της την αύξηση των μισθών των δικαστικών και χρησιμοποιούσε την ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου ως μέσο για την ανάρτηση ανακοινώσεων που αφορούσαν προσωπικές της υποθέσεις. «Ευτυχώς για την Ελλάδα η κ. Θάνου είναι μια μεμονωμένη περίπτωση δικαστικού που δεν χαρακτηρίζει το σύνολο του δικαστικού σώματος που αντιστέκεται στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης», έλεγαν στην Πειραιώς. Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. συνεχίζει να συντηρεί ψηλά την υπόθεση Καμμένου, ενόψει της «μητέρας των μαχών» που θα αποτελέσει η συζήτηση της ερχόμενης Παρασκευής στη Βουλή για την πρόταση της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η Πειραιώς επανήλθε με ερώτηση για τη «δικομανία» του κ. Καμμένου, στοχεύοντας στην πλήρη αποδόμησή του. Με ερώτηση προς τον Σταύρο Κοντονή, ο αρμόδιος τομεάρχης Ν. Παναγιωτόπουλος, ζητεί στοιχεία για τις μηνύσεις και τις μηνυτήριες αναφορές του ΥΠΕΘΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή