«Θριαμβολογούν» ΑΔΕΔΥ και ΜΕΤΑ για την αποτυχία της αξιολόγησης

«Θριαμβολογούν» ΑΔΕΔΥ και ΜΕΤΑ για την αποτυχία της αξιολόγησης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «ήττα» της κυβέρνησης και ειδικότερα της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη ερμηνεύουν η ΑΔΕΔΥ αλλά και η παράταξη ΜΕΤΑ τη νέα παράταση που δόθηκε μέχρι της 8 Αυγούστου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΔΕΔΥ και ΜΕΤΑ θριαμβολογούν για την επιτυχία της αποχής που έχουν κηρύξει από την αξιολόγηση και παροτρύνουν τους εργαζομένους να συνεχίσουν. Σε ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για «πιέσεις», «εκβιασμούς» και «κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας» που καλλιεργείται από πλευράς υπουργείου και… καθησυχάζουν τους υπαλλήλους ότι η συνέχιση της αποχής από την αξιολόγηση δεν θα έχει πειθαρχικές συνέπειες, καθώς καλύπτονται από την απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Μάρτιο.

«Η καθολική, σχεδόν, συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση ανάγκασε την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη να προχωρήσει στην έκδοση και άλλης εγκυκλίου –3ης κατά σειρά– προκειμένου να εκφοβίσει τους συναδέλφους για να προχωρήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης. Χαρακτηριστικό δε του κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας είναι και οι λέξεις-φράσεις που χρησιμοποιεί στη νέα εγκύκλιο, που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οφείλουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού να διανείμουν αμελλητί –με απόδειξη – τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας ότι «η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, είναι πέρα για πέρα συνταγματικό μας δικαίωμα, το οποίο και θα συνεχίσουμε να ασκούμε. Καμία πειθαρχική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί σε κανέναν, εξαιτίας της συμμετοχής του στην απεργία-αποχή».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ που κάνει λόγο για «αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει στοιχειωδώς τους εργαζομένους να συναινέσουν στη διάλυση του Δημοσίου και των όποιων αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών έχουν απομείνει».

Σχολιάζοντας την εγκύκλιο Γεροβασίλη το ΜΕΤΑ αναφέρει: «Δεν γνωρίζει η κ. υπουργός ότι όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία-αποχή και άρα και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό;». «Δεν φοβόμαστε και δεν ολιγωρούμε ούτε τον Αύγουστο» καταλήγει το ΜΕΤΑ, σημειώνοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτονται από την αποχή και το εξώδικο της ΑΔΕΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή