«Μέχρι τέλους οι ΑΝΕΛ μαζί με τον Αλ. Τσίπρα»

«Μέχρι τέλους οι ΑΝΕΛ μαζί με τον Αλ. Τσίπρα»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί «μέχρι τέλους» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε (Ρ/Σ Ικαριακή Ραδιοφωνία) από την Ικαρία, όπου βρέθηκε για την επέτειο των 105 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού. «Τις διαφορές μας τις πολιτικές και τις εκφράζουμε και τις δείχνουμε και στις ψηφοφορίες. Ομως, θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους», είπε ενδεικτικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. «Mε τον Αλέξη τον Tσίπρα βρεθήκαμε μαζί σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα», επισήμανε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «είμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ο Αλέξης είναι αριστερός και εγώ ανήκω σε μία οικογένεια της κεντροδεξιάς που συναντήθηκε με ένα ευρύτερο πατριωτικό χώρο και του παλιού ΠΑΣΟΚ και δημιουργήσαμε τους ΑΝΕΛ». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας περιέγραψε τις διαφορές του με τον πρωθυπουργό ως ιδεολογικές και, όπως είπε, η συνεργασία των δύο κομμάτων εστιάζεται σε δύο σημεία: «Το πρώτο είναι ότι δεν έχουμε καμία αναστολή να χτυπήσουμε τη διαφθορά της μεταπολίτευσης, εμείς δεν έχουμε σκελετούς στα ντουλάπια μας ούτε τα έχουμε αρπάξει από κανέναν, ούτε έχουμε υποχρέωση σε κανέναν. Το δεύτερο διότι αποφασίσαμε μαζί να βγάλουμε τη χώρα από τα δεινά των μνημονίων, από τα δεινά των δανειστών, με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα συνθλίψει τις πλατιές μάζες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι υπάρχει μια εκστρατεία δημιουργίας προβλημάτων ανάμεσα στον ίδιο και τον πρωθυπουργό, προκειμένου να δημιουργηθεί έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Είπε, χαρακτηριστικά, ότι κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Τσίπρα. «Εχουμε περάσει πολλές φουρτούνες μαζί, περάσαμε τα δύσκολα, δεν θα βρουν τώρα που είναι τα εύκολα, όσο και αν ψάξουν λόγο για να χαλάσει αυτή η συνεργασία που είναι προς όφελος της πατρίδας μας», επισήμανε ο κ. Καμμένος. Εν συνεχεία, υπουργός Εθνικής Αμυνας εξαπέλυσε επίθεση σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ονομαστικά πρώην υπουργούς και των δύο κομμάτων. Επίσης, επέκρινε τις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου, τη συνεργασία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ των κ. Α. Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. «Το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. έφτασε με τους νεοδημοκράτες να χειροκροτούν τον Παπαντωνίου, ο οποίος λήστεψε την Ελλάδα, να χειροκροτούν τον Βενιζέλο, ο οποίος λήστεψε τη χώρα με το θέμα των υποβρυχίων και οι ΠΑΣΟΚτζήδες να χειροκροτούν τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Αυτή είναι η κατάντια, εμείς είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε σε ένα κοινό στόχο, σε ένα κοινό σκοπό», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή