Σύγκρουση μεταξύ Ν.Δ. και Τζανακόπουλου

Σύγκρουση μεταξύ Ν.Δ. και Τζανακόπουλου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι έξοδοι στις αγορές δεν προαναγγέλλονται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η φράση του αυτή στάθηκε αρκετή για να ανοίξει νέο μέτωπο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία, μια μόλις μέρα μετά την οξύτατη αντιπαράθεσή τους για την κριτική που ασκούν τα κυβερνητικά στελέχη στη Δικαιοσύνη.

«Ο κ. Τζανακόπουλος επιβεβαιώνει την ανικανότητα και την ασχετοσύνη της κυβέρνησης», αναφέρει –με εμφανή απαξίωση για τον εκπρόσωπο– η Πειραιώς. Και υπενθύμισε ότι «για όλες τις σοβαρές κυβερνήσεις στον κόσμο είναι αυτονόητη η προετοιμασία των αγορών και η προαναγγελία για το χρονοδιάγραμμα που θα προσφύγουν σε αυτές για δανεισμό. Το να θεωρεί λοιπόν ο κ. Τζανακόπουλος αυτονόητο το ακριβώς αντίθετο, επιβεβαιώνει την ανικανότητα και την ασχετοσύνη αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη φράση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ήταν μέρος μιας απάντησης που έδωσε στην Πάτρα όταν βολιδοσκοπήθηκε για τις προθέσεις της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας μεν την απόφαση του πρωθυπουργού να ξαναδοκιμάσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές (για πρώτη φορά επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και αποφεύγοντας να αποκαλύψει πότε ακριβώς προτίθεται το Μέγαρο Μαξίμου να το πράξει.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων, βλέπουμε τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων και σχεδιάζουμε, όχι με βάση τη φημολογία ή τα δημοσιεύματα ή τις πιέσεις που μπορεί να δεχόμαστε, αλλά με μοναδικό κριτήριο τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και αυτή τη δήλωση που συνοδεύθηκε με τη φράση «οι έξοδοι στις αγορές δεν προαναγγέλλονται», σχολίασε η Ν.Δ.

Ο κ. Τζανακόπουλος δεν άφησε την κριτική αναπάντητη. «Η Ν.Δ. θα έπρεπε να γνωρίζει πως και τις δύο φορές που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εκδώσει ομόλογο δεν το είχε προαναγγείλει. Προφανώς, λοιπόν, ήταν μια ανίκανη και άσχετη κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε:

«Οσον αφορά την ουσία των όσων είπα, όπως φαίνεται στη Ν.Δ. αντιμετωπίζουν, εκτός των άλλων, και αναγνωστικά προβλήματα: Το “δεν προαναγγέλλονται οι έξοδοι στις αγορές” δεν είναι κανόνας. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες προαναγγέλλονται, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες δεν προαναγγέλλονται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή