Μητσοτάκης: «Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν στην Κύπρο»

Μητσοτάκης: «Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν στην Κύπρο»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την 43η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και όσους θυσιάστηκαν στην Κύπρο, με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο αγώνας τους για την πατρίδα θα δικαιωθεί.

Η 43η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο δεν ενισχύει μόνον την εθνική μνήμη. Οφείλει να ενισχύει την πίστη και τη συντεταγμένη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα στο σύνολο του νησιού. 

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό απέδειξαν ότι η Τουρκία δεν είναι ακόμα έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά και δημιουργικά στην προσπάθεια επίλυσης ενός ζητήματος που για 43 χρόνια αποτελεί ανοικτή πληγή στην ιστορία.

Κύπρος και Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της προσπάθειας για οριστική, λειτουργική και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή