Επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Πεκίνο την Τρίτη

Επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Πεκίνο την Τρίτη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Πεκίνο θα μεταβεί την Τρίτη ο κ. Αντώνης Σαμαράς ως επίσημος προσκεκλημένος του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Keqiang.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση και στη διάρκεια της παραμονής του θα έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επαφές, καθώς θα συναντηθεί όχι μόνον με τον Κινέζο πρωθυπουργό, αλλά και με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Cosco Xu Lirong, όπως και με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής της Κίνας Wu Hailong.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί επίσης με αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης, ενώ θα είναι και κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο που θα διεξαχθεί στην πόλη Kubuqi, στην περιοχή της κινεζικής Μογγολίας.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωριμία του κ. Σαμαρά με τον Κινέζο πρωθυπουργό χρονολογείται στην περίοδο που ήταν και εκείνος πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο Li Keqiang είχε έρθει ακριβώς πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα –τον Ιούνιο του 2014– σε ένα ταξίδι που είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς ο Κινέζος πρωθυπουργός ζήτησε και επισκέφθηκε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τις συζύγους τους όχι μόνον την Ακρόπολη και το νέο μουσείο της Αθήνας, αλλά και την Κνωσό στην Κρήτη. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, τα πρωτοσέλιδα προεξοφλούσαν τη ραγδαία αύξηση των τουριστών από την Κίνα τα αμέσως επόμενα χρόνια, όπως εν πολλοίς και συνέβη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή