Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά η ΝΔ για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Λαφαζάνη

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά η ΝΔ για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Λαφαζάνη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του «Ενήλικες στο δωμάτιο», ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι «αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη» τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. 

Η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «συνεχίζει να σιωπά και να απέχει» κάτι που, όπως λέει, κάνει και «με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά. Δεν αργεί η ώρα που οι Έλληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια για τους υπεύθυνους της κατρακύλας της χώρας. Για το τεράστιο κόστος που εξαιτίας τους πληρώνει ο ελληνικός λαός», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας μάλιστα τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ σε συνέντευξή του, σχετικά με εναλλακτικό σχέδιο της τότε κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη που υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο κοινός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πραγματικότητα η έξοδος από την Ευρωζώνη». 

«Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για όσα συνέβηκαν εκείνο το διάστημα, που έγιναν αιτία να πληρώνει για πολλά χρόνια βαρύτατο κόστος. Και θα την μάθει!», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΝΔ: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Λαφαζάνη

H NΔ επανήλθε με νέα ανακοίνωση με την οποία ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για όσα περιέγραψαν οι Βαρουφάκης και Λαφαζάνης. Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει χαρακτηριστικά πως αν υλοποιούνταν όσα εξέταζε η κυβέρνηση, η χώρα θα οδηγείτο σε καταστάσεις τύπου Βενζουέλας. 

Αναλυτικά: 

«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες. Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας.

Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή